Illustrasjon av verktøy og byggesett tegninger.

Bygge garasje selv

Det er ikke så vanskelig å bygge garasje selv. Velger du en av våre modeller får du med tegninger og detaljert beskrivelse av hvor materialene skal monteres. For å gjøre byggeprosessen ytterligere enkel leveres våre standard modeller med ferdigkuttet reisverk.

Reisverk

Ferdigkuttet reisverk betyr at alle stenderne er like, og garasjen din blir med dette helt rett uten ujevnt kappede høyder. Stenderne skal stå på en bunnsvill (48×98) med cc 60, som betyr at det er 60 cm mellom midten av hver stender. Dette betyr igjen at det er 55 cm luft mellom hver stender. Det enkleste når man monterer stendere er å ha en kappet 55 cm mal som legges inntil slik at avstanden blir lik hele veien. Bruk vater og lodd for å sikre at alle stendere står rett og at veggen med det blir helt rett.

Medfølgende toppsvill legges oppå reisverket, og garasjen er med det klar for montering av takstoler.

Takstoler

Takstolene for garasjen uten loft er såpass lette (ca 35 kg) at to personer fint klarer å løfte disse opp for hånd. De skal fordeles utover toppsvilla med cc 60 mellom hver takstol, primært betyr det at takstolene skal plasseres oppå stenderne i reisverket. 

Takstolene for garasjen med loft er relativt store, men ikke umulig å håndtere uten kran. Det kan anbefales at disse leveres noe senere enn reisverket slik at sjåføren kan heise disse rett opp på garasjen ved levering. Dersom det er ønskelig med ytterligere bruk av kran til fordeling og utsetting av takstoler er dette mulig å bestille sammen med resten av garasjen.

Panel

Ferdig grunnet liggende panel har not og fjær-prinsipp, noe som betyr at kortsidene på hvert panelbord passer inn i hverandre. Det betyr igjen at det er lite kapp og svinn av panel. Kort sagt veldig enkelt å montere rett på reisverk med medfølgende spiker. 

Tak

Taket skal dekkes av sutakplater som legges rett på takstolene. Platene er enkle å håndtere og lett å montere med medfølgende festemiddel. Over disse platene skal det på lekter og sløyfer før takstein. Avstand mellom lektene må måles ut ifht lengden på taket slik at taksteinene dekker hele taket. Dette er beskrevet i leveransebeskrivelsen fra taksteinsleverandøren.

Garasjeport

Stålporten har med monteringsanvisning. Montering av denne er trolig den eneste utfordringen ved å bygge garasjen selv, det er viktig å være nøye og følge den detaljerte anvisningen. Det er imidlertid mulig å få noen til å montere porten dersom man skulle stå fast.

Portåpneren monteres til slutt.

Relaterte innlegg

Illustrasjon av hus og garasje.

Valg av garasje

Gratulerer med at du har kommet så langt i din vurdering for anskaffelse av garasje at du nå leser om mulige valg som må vurderes. Vi håper vår erfaring kan hjelpe deg med å ta de rette valgene, mulighetene er nesten uendelige…

Les mer

Illustrasjon i forbindelse med å bygge garasje.

Regler for å bygge garasje

Reglene for bygging av garasje er at man slipper å søke kommunen dersom bygget blir lavere enn fire meter, har gesimshøyde lavere enn 3 meter og ikke overstiger 50 kvm i grunnflate. Bygget kan ikke ha flere enn en etasje og ikke kjeller…

Les mer